Vacature Adviseur Grondbeleid en Gebiedsontwikkeling

20 juni 2017

Adviseur Grondbeleid en Gebiedsontwikkeling

Wie wil er werken voor een vereniging die graag haar vleugels wil uitslaan?

Organisatie: Vereniging van Grondbedrijven (VVG)
Aantal uren per week : 36
Werk- en denkniveau: HBO/WO
Plaatsingsdatum: 20 juni 2017
Te reageren vóór: 31 juli 2017

Vereniging van Grondbedrijven
De VVG is een vereniging die zich bezig houdt met het behartigen van de belangen van haar leden (gemeenten) en het uitwisselen van kennis op het gebied van locatie- en gebiedsontwikkeling. Het gaat hierbij om grondzaken, planeconomische aangelegenheden en juridische aspecten. De VVG stelt zich daarbij tot doel de samenwerking te bevorderen tussen gemeenten onderling en tussen overheid en private partijen. De VVG zoekt naar een gedreven en strategische adviseur Grondbeleid en Gebiedsontwikkeling.

De functie

Je bent mede namens het bestuur verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstellingen van de VVG en het centrale aanspreekpunt. Je weet wat er speelt binnen het grondbeleid, de ruimtelijke ontwikkeling en gebiedsontwikkeling en je bent verantwoordelijk voor het behartigen van de belangen en het bepalen van standpunten van gemeenten. Je onderhandelt namens de gemeentelijke leden over de regelgeving en het ontwikkelen en implementeren van beleid. Om dit te realiseren neem je deel aan vele overlegkaders met onder andere ministeries (I&M, BZK, Financiën), gemeenten, marktpartijen, belangenverenigingen (VNG, NEPROM, IPO, NVB), kennisinstellingen en andere belanghebbenden. Hierbij zet je je netwerk in, betrek je de juiste stakeholders en initieer je werkgroepen om te komen tot een gedragen standpuntbepaling. Het kunnen maken van een vertaling van ambtelijke discussies naar bestuurlijke vraagstukken is daarbij een vereiste. Je bekijkt de vraagstukken vanuit een frisse brede blik en een brede context. Je hebt oog voor wat er werkelijk nodig is en handelt vanuit het belang van de leden van de VVG. Op veel dossiers is de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) je partner om gezamenlijk tot resultaten te komen. Verder wordt er vakkennis uitgewisseld met de Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling (een initiatief van overheden, waaronder het ministerie van I&M en verschillende marktpartijen die zich professioneel met gebiedsontwikkeling bezighouden).

Je wordt zowel in- als extern gezien als een betrouwbare partner die vlot in actie komt. Als stevige adviseur van de VVG draag je op landelijk niveau bij aan de gebiedsontwikkeling. Je maakt deel uit van het landelijk netwerk op het gebied van grondbeleid en gebiedsontwikkeling en je neemt initiatief om het netwerk tussen gemeenten en betrokken partijen te verstevigen.

In het kader van de kennisuitwisseling organiseer je twee keer per jaar landelijke congressen voor gemeentelijke leden en donateurs over de ontwikkelingen in het vakgebied. Je bent sparringpartner voor het bestuur voor het bepalen van de inhoud van deze congressen en verantwoordelijk voor de organisatie ervan. Daarnaast organiseer je thema- of discussiebijeenkomsten als daar vanuit het vakgebied behoefte aan is.

Tevens voorzie je het bestuur van advies over de financiële en strategische richting op de korte en lange termijn. Inzicht in en overzicht over inhoudelijke, bestuurlijke en politieke ontwikkelingen komen hier bij elkaar. Namens het bestuur communiceer je via onder andere persberichten, sociale media en de website. Ook het administratiekantoor voor de financiën en ledenadministratie stuur je aan.

Vraag en aanbod
• Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde opleiding in het ruimtelijke domein of relevante opleiding die voorbereidt op beleidswerk in een politiek-bestuurlijke omgeving;
• Het is een pre als er affiniteit is met het grondbeleid en gebiedsontwikkeling;
• Je bent in staat zelfstandig zaken op te pakken;
• Je bent resultaatgericht, opereert snel, bent flexibel en kunt aan meerdere opdrachten tegelijkertijd werken;
• Je hebt een proactieve houding en neemt direct het voortouw als zaken in beweging moeten worden gezet en je beschouwt de praktische problemen die zich daarbij voordoen als een uitdaging;
• Je bent ondernemend, initiatiefrijk, oplossingsgericht en je beschikt over bestuurlijke sensitiviteit en overtuigingskracht;
• Je bent analytisch sterk;
• Je bent communicatief sterk, zowel in woord als geschrift;
• Je handelt met gevoel voor bestuurlijke en ambtelijke processen en met een coöperatieve instelling.

Het betreft een vacature voor structurele werkzaamheden met een contractduur van 12 maanden, met uitzicht op verlenging naar een vast dienstverband. Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris minimaal € 3.187,- (schaal 10) tot maximaal € 4.569,- (schaal 11) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Je ontvangt 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. De overige voorwaarden zijn grotendeels afgestemd op die van de Rijksoverheid.

De VVG heeft een overkoepelend samenwerkingsverband met de VNG en is gehuisvest bij de VNG in Den Haag. Het bestuur van de VVG stelt inhoudelijk de werkzaamheden vast en ziet toe op de juiste uitvoering.

Interesse?
Wil je meer inhoudelijke informatie neem dan contact op met Cis Apeldoorn (voorzitter VVG), tel. 020-5522418. Je sollicitatie, bestaande uit een brief en CV kun je sturen naar info@vvg.nl. Reageren kan tot 31 juli 2017.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.