VvG Regio Oost bijeenkomst 28 oktober 2015

19-09-2015

De bijeenkomst van de VvG Regio Oost vindt dit jaar plaats op woensdag 28 oktober 2015 bij gemeente Almelo. Op deze middag kunt u kennis maken met een praktijkvoorbeeld van binnenstedelijke leegstandaanpak van winkels, onder andere in de vorm van een omvangrijke herstructurering van de binnenstad.

Het project bestaat uit een ingrijpende metamorfose van het kernwinkelgebied van Almelo. Door het actief wegnemen van winkelprogramma ontstaat ruimte voor het doortrekken van het Overijssels kanaal tot in het hart van de stad, waarmee de historische structuur wordt hersteld. Naast de kwaliteitsverbetering van het openbaar gebied vindt herstructurering en kwaliteitsverbetering van de winkels plaats. De eerste fase is inmiddels uitgevoerd, door aanleg van de 1e fase van de waterboulevard en realisatie van een nieuw stadskantoor.

Gemeente Almelo ontvangt ons in het nieuwe Stadskantoor, waar we een toelichting krijgen op de herstructurering van de binnenstad. Daarna voeren we een discussie over leegstand in winkelsteden en oplossingsrichtingen, aan de hand van een toelichting van Seinpost Adviesbureau. Dit bureau neemt ons mee in verschillende mogelijkheden om leegstand te lijf te gaan. Daarna wordt u rondgeleid en sluit de bijeenkomst af met een borrel in het centrum.

U bent van harte welkom!

Hendrik Abbing, secretaris VvG Regio Oost