Praktijkvoorbeeld binnenstedelijke transformatie: op bezoek bij Waterfront Harderwijk!

11-08-2014

De bijeenkomst van de VvG regio Oost vindt dit jaar plaats op woensdag 24 september 2014 bij Waterfront Harderwijk. Op deze middag kunt u kennis maken met een praktijkvoorbeeld van binnenstedelijke transformatie, namelijk de omvangrijke herontwikkeling (ruim 100 hectare) van de oeverlijn van Harderwijk.

Het project bestaat uit verplaatsing van een watergebonden bedrijventerrein en de transformatie van het oude industrieterrein naar een hoogwaardige woonlocatie, direct gelegen aan het Veluwerandmeer. Verder wordt de boulevard rondom het Dolfinarium herontwikkeld waarmee de historische relatie met de Hanzestad aan het water wordt hersteld. Deze grootstedelijke ontwikkeling zorgt tevens voor een betere bereikbaarheid en parkeergelegenheid met als doelstelling versterking van de toeristische centrumfunctie

Projectbureau Waterfront geeft een toelichting op het project waarbij wordt ingegaan op de aanpak van het project, de hobbels die genomen worden en de maatregelen die zijn getroffen tijdens de economische crisis. Aan de hand van het voorbeeld Waterfront discussiëren wij graag met u wat effectieve maatregelen zijn om de crisis aan te pakken. Daarna wordt u rondgeleid en sluit de bijeenkomst af met een borrel op het nieuw gerealiseerde strandeiland.

U bent van harte welkom!

Hendrik Abbing, secretaris VvG regio Oost