Startbijeenkomst Kennisnetwerk Onteigeningen

08-04-2024

Bent u werkzaam bij de overheid en houdt u zich bezig met onteigeningen? Dan is deze uitnodiging voor u! Of u nu een doorgewinterde expert bent, die graag zijn kennis deelt, of juist een nieuwkomer die de basis wil leren. Deze kennisnetwerkbijeenkomst op 14 mei 2024 heeft tot doel om professionals uit de onteigeningspraktijk te verbinden om zo van elkaars kennis en ervaringen te leren.

De focus voor deze eerste bijeenkomst is: de ingrijpende veranderingen op onteigeningsvlak door de inwerkingtreding van de Omgevingswet en de impact op uw werk.

Het Kenniscentrum Onteigeningen voor Overheden is op 1 januari 2024 opgericht en organiseert dit kennisnetwerk. Het doel van het Kenniscentrum is ondersteuning bij de nieuwe onteigeningsprocedure.

Wat valt er te halen?

Meer informatie over wat het Kenniscentrum voor u kan betekenen.
Gemeente Rotterdam, Provincie Zuid-Holland en Waterschap Rivierenland delen ervaringen over de nieuwe rol bij het nemen van een onteigeningsbesluit.
Onder het genot van een borrel en hapje gedachten uitwisselen met collega's.
ProRail B.V. licht de praktijk toe: onteigenaars die geen bevoegd gezag zijn, moeten nu naar het decentraal bevoegd gezag voor een onteigeningsbeschikking.
Het Kenniscentrum licht doorlooptijden rechtbank toe.

Kosten

Er zijn géén kosten verbonden aan uw deelname.

Meer informatie

Als u vragen heeft over deze kennisnetwerkdag, kunt u een e-mail sturen naar kennisnetwerkonteigeningen@rws.nl.

Meld u aan door te mailen naar kennisnetwerkonteigeningen@rws.nl. Aanmelden kan tot 12 april 2024.