Vul de enquête kostenverhaal in en draag bij aan een beter inzicht!

01-07-2024

Deze is enquête is onderdeel van een onderzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties naar het kostenverhaal. Door deze enquête in te vullen, draagt u eraan bij dat een beter inzicht ontstaat in de praktijk van de toepassing van anterieure overeenkomsten en exploitatieplannen en de overwegingen die daarbij voor gemeenten en ontwikkelaars een rol spelen.

De onderzoekers gaan vertrouwelijk om met al uw antwoorden. Adviesbureaus Metafoor en Fakton voeren het onderzoek uit, het Ministerie van BZK, NEPROM en VNG begeleiden het onderzoek.

Uw antwoorden dragen bij aan de toekomst van het kostenverhaal

De antwoorden op de enquête worden gebruikt voor het opstellen van een handreiking met onder andere een afwegingskader voor de keuze tussen kostenverhaal via een anterieure overeenkomst en het publiekrechtelijke kostenverhaal op basis van een omgevingsplan en voor modellen voor de inhoud van anterieure overeenkomsten.

U kunt de enquête invullen tot zondag 12 juli 2024, 23:59. Het invullen kost ongeveer 20 tot 30 minuten. Bij voorbaat dank voor uw bijdrage.