Inspiratieboek voor duurzame ontwikkelaars

01-04-2021

Eindhoven heeft een inspiratieboek uitgebracht voor ontwikkelaars die duurzaam willen bouwen. Het inspiratieboek is bedoeld om ontwikkelaars en andere bouwers te inspireren om met verschillende technieken en innovaties de energieprestatie van een gebouw te verbeteren.

De focus hierbij ligt op energie en houdt in dat elke innovatie bijdraagt aan minimaal één van de volgende dingen: de vermindering van de energievraag van het gebouw, een efficiënter gebruik van energie en het gebruik van duurzame energiebronnen. De verbetering kan door besparing, opwekking, conversie en opslag van energie. In het boek staan meer dan tachtig innovaties en technieken om deze doelen te behalen. 

Per innovatie staat er onder andere beeldmateriaal, een omschrijving, een kostenindicatie en een scoring op verschillende prestatie-indicatoren en verder geeft het boek kort aan hoe energie en andere thema’s van invloed zijn op de duurzaamheid van een gebouw.

Het boek kan opgevraagd worden via www.eindhovenduurzaam.nl/inspiratieboek-energie. Of door een mail te sturen naar duurzaamheid@eindhoven.nl.