Tweede editie van het Praktijkblad Grondzaken en Gebiedsontwikkeling online beschikbaar

19-03-2024

Op de verenigingspagina’s kunt u de aankondiging lezen van ons Voorjaarscongres in de Gemeente Kampen. Verder een mooi verslag van onze regiobijeenkomst Zuid-West in Middelburg eerder dit jaar, waar Jolande De Vries de onderwerpen voorkeursrecht en onteigening besprak. Ook kunt u de belangrijkste analyses en oplossingsrichtingen van ons Position Paper Grond lezen.

In deze editie onthullen Nick Voogtsgeerd en Pimm Terhorst het geheim van aantrekkelijke pleinen, leest u een mooi artikel van Aeisso Boelman en Tim van der Zaan over de plek die klimaat verdient in de grondexploitatie, proost Manfred Fokkema op de Rijksbijdrage, schreef Erik Berkelmans een artikel over Wet betaalbare huur en Paul Rutte een column over flexwoningen. Ook klom Eelkje Van de Kuilen in de pen en dat leidde tot een artikel waarin zij pleitte voor een duidelijke visie vanuit de overheid voor corporaties. Myrthe Hinskens heeft in haar artikel ook de woningcorporatie centraal staan en dan als fiscale onderneming op zoek naar fiscale mogelijkheden om de wooncrisis aan te pakken. prof. mr. Jeroen Rheinfeld heeft een drieluik geschreven waarin achtereenvolgens de landinrichting in algemene zin en de instrumenten (dwingende) herverkaveling en (vrijwillige) kavelruil worden besproken. In deze editie kunt u het eerste deel lezen over Landinrichting in de Omgevingswet:
vrijwillig en dwingend eenvoudig beter? Arjan van Delden bespreekt de ontwikkelingen in het administratieve onteigeningsrecht aan de hand van onteigenings-KB’s die in het tweede halfjaar van 2023 zijn gepubliceerd en Frans van der Loo geeft een overzicht van de jurisprudentie van 1 december 2023 tot 1 februari 2024.

Als lid of donateur heeft u exclusieve toegang tot deze waardevolle bron van kennis en informatie. Mis het niet!