Najaarscongres Vereniging van Grondbedrijven: bouwen, bouwen, bouwen #hoedan

02-11-2022

Je kunt geen medium betreden/bezoeken of er is bijna dagelijks een item over de urgentie rond de woningbouw in Nederland. Het gaat dan onder meer over de woningbouwopgave van 100.000 woningen op jaarbasis, het tekort aan woningen voor jongeren op de huizenmarkt, de barrières die er zijn als gevolg van een dwalend stikstofbeleid of de explosief gestegen grondstoffenprijzen. Maar ook over het ontbreken van voldoende vakmensen, de oorlog in Oekraïne en de extra ambities op het gebied van duurzaamheid en klimaatbestendigheid.

In het kort samengevat: een voor Nederland indrukwekkende ambitie voor extra woningen, tegenover een flink aantal praktisch verlammende obstakels.

Hoe komen we hier nu uit? En wat kan onze rol daarbij zijn? Waar zitten de kansen op versnelling, of waar kunnen we überhaupt snelheid maken? 
Dit laatste (snelheid maken) lijkt binnen het decor van alles wat er speelt een beter hanteerbare en realistische ambitie. We moeten vooral op zoek naar acceleratie, naar snelheid.
Dit najaarscongres is een congres van tempo maken. Samen optrekken en elkaar informeren hoe we de keten van bouwen weer kunnen laten “swingen”!

Daar moeten we alle kennis en kunde voor mobiliseren. Kom dan ook naar dit congres en leer, informeer en acteer. Samen moeten we dit maatschappelijke dilemma tackelen. Het opgestelde programma met sprekers is hiervan een afspiegeling, en hopelijk ook een inspiratie om gas te geven. Met volle vaart vooruit!

Op ons congres zullen spreken Marja Appelman (directeur Woningbouw bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties). Esther Geuting (directeur innovatie bij De Stec Groep, advies- en onderzoeksbureau op het gebied van economische ontwikkeling en vastgoed), Hein Schouwenaars (partner/gebiedsontwikkelaar bij de Rebelgroup), José van der Plas (gebiedsontwikkelaar bij BPD), Wander Hendriks (strategisch stedenbouwkundige van de gemeente Nijmegen), Jos Feijtel (bestuurlijk aanjager bij het bestuurlijk Expertteam woningbouw) en Theo Opdam (algemeen directeur bij Plegt-Vos).

PROGRAMMA

  9.30 uur          Ontvangst bij de Reehorst met koffie en thee en iets lekkers

10.00 uur          Welkom door Adrian Los, voorzitter VvG

10.15 uur          Marja Appelman

11.00 uur          Esther Geuting

11.30 uur          Hein Schouwenaars

12.00 uur          Podiumgesprek met de sprekers o.l.v. Adrian Los

12.20 uur          Afronding ochtendprogramma

12.30 uur          Lunch

Tussen 13.15-13.45 uur wordt er een korte middagexcursie aangeboden naar station Ede-Wageningen

14.00 uur          José van der Plas

14.30 uur          Wander Hendriks

15.00 uur          Theo Opdam

15.30 uur          Jos Feijtel

16.00 uur          Afronding

16.15 uur          ALV en borrel

 

AANMELDEN

De aanmelding is inmiddels gesloten. U kunt zich opgeven voor de reservelijst via: info@vvg.nl. Mochten er afmeldingen komen, dan wordt er contact met u opgenomen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Het najaarscongres vindt plaats in het congrescentrum ‘De Reehorst’ aan de Bennekomseweg 24 te Ede. De Reehorst ligt op slechts 250 meter afstand van het NS-Intercity-station Ede-Wageningen. Vanaf het station loopt u in enkele minuten naar De Reehorst (loop het perron af en neem uitgang zuidzijde, ca. 250 meter rechtdoor lopen en dan treft u De Reehorst aan uw rechterzijde). De Reehorst beschikt tevens over een parkeerterrein voor 700 auto's.

CORONA

De VvG houdt zich aan de richtlijnen die door de overheid worden gesteld. Dit kan onder meer betekenen dat de congresdag aangepast/gewijzigd kan worden.

Wij verzoeken u om een (zelf)test te doen en thuis te blijven bij klachten.

KOSTEN

De kosten voor het congres bedragen € 125,- excl. BTW per persoon voor gemeenten en € 325,- excl. BTW per persoon voor donateurs. U krijgt na aanmelding een automatische bevestiging per email. Deze bevestiging dient als toegangsbewijs voor het congres. Na het congres ontvangt u een factuur voor de kosten van deelname aan het congres.

ANNULERING

Annulering is alleen schriftelijk (of per email: info@vvg.nl) mogelijk en dient uiterlijk 24 oktober 2022 om 12.00 uur binnen te zijn bij het secretariaat. Indien annulering niet voor bovengenoemde datum is doorgegeven, bent u het volledige inschrijfbedrag verschuldigd. Bij verhindering mag uw plaats worden ingenomen door een vervanger. U wordt verzocht eventuele vervanging per email door te geven aan de VVG via info@vvg.nl.